Din păcate boala secolului XXI este cancerul. Auzim tot mai des de cazuri de cancer la plămâni, esofag, sâni, colon. Factorii principali ai acestei boli sunt alimentația, stilul și mediul de viață.

Plănuiește-ți cu grijă viitorul, pentru că acolo o să-ți petreci restul vieții. – Mark Twain

Lăcomia, boală cruntă

O alimentației sănătoasă presupune consumul de alimente bio, ceea ce este foarte greu de găsit în ziua de azi. În proporție de 90% produsele de pe piață fiind stropite sau injectate cu diverse chimicale pentru o coacere cât mai rapidă și o conservare de lungă durată.

Așa-i că și voi ați avut un măr care după ce a stat în coșul cu fructe timp de trei-patru săptămâni arăta exact ca și în ziua în care l-ați cumpărat?

Îmi aduc aminte cu drag de mărul bio pe care îl mâncam în copilărie. Un măr care dacă nu era consumat în decurs de patru-cinci zile, începea să se facă maro, se strica și fermenta.

Serele crescute peste noapte aduc pe piață șippe timpul iernii, legumele la care doar visam înainte și abia așteptam să vină sezonul de roșii, castraveți ardei gras și ceapă verde.

Lăcomia omului a ajuns la niveluri de neimaginat. Roșii coapte cu forța, dar cu gust de plastic, ardei gras care îți colorează mâinile când îl tai, castraveți fără gust și plini de apă.

O lăcomie care pe noi ne costă bani dar si sănătate.

Încearcă să fii un om de valoare și nu neapărat un om de succes. – Albert Einstein 

Viața dată pe repede-nainte

Nu mai este străin pentru nimeni în ziua de azi faptul că trăim în viteză.

Stresul, nervii, agitația sunt deja parte din viața fiecăruia. Fără aceste lucruri, viața probabil ni s-ar părea prea monotonă.

Fugi la lucru, fugi la cumpărături, fugi la bănci să achiți ratele, până și momentele petrecute cu persoanele dragi sunt pe fugă.

Timpul este adversarul care trebuie să ți-l faci prieten în realizarea obiectivelor. – Marius Torok

Ecologia pierde teren

Ajungi în acel moment în care energia e pe sfârșite și îți doresti cu orice preț un concediu. Îți dorești sa ajungi într-un loc unde liniștea este dată la volum maxim, să respiri aerul pur al naturii, fără galagie, fără poluarea din orașe provocată de mașini.

Defrișările pădurilor ne răpesc încet oxigenul pe care îl respirăm. Natura plânge, noi suferim odată cu ea.

Ecologia este știința luptei pentru existență. – Greg Cooper

Secolul e-Mobility

De astăzi începând nu voi mai spune secolul XXI, voi spune secolul e-Mobility.

De ce?

Pentru că îmi doresc cu ardoare să construiesc un viitor mai sănătos pentru copilul meu, pentru că vreau și sper ca lăcomia să dispară, să fie înlocuită cu iubirea pentru viață și nu doar pentru portofel.

Dacă aș avea puterea enormă de a schimba gândirea omenirii, mâine ne-am trezi într-o lume e-Mobility.

Un univers respirabil susținut de Auto Shunn. Fara emisii de dioxid de carbon.

Vânzări auto pune la dispoziția voastră un nou model din marca Mercedes Benz. Este vorba despre vehiculul electric Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz-EQC-Auto-Schunn-1024x433

Un SUV elegant, dinamic și sigur. Cele trei calități pe care aș putea să le atribui unui viitor mai frumos și sănătos.

Pentru un viitor e-Mobility avem nevoie să te alături și tu, să faci parte din echipa care susține ecologia, pentru a trăi frumos.

E-Mobility este viitorul de care avem nevoie. Viitorul se află în mâinile noastre, doar de noi depinde cum va fi ziua de mâine, dar și zilele ce vor urma. 

Privește cu optimism înainte, doar așa vom putea scrie o istorie pentru urmașii noștri. O istorie cu lupte lungi și grele pentru o viață fără gălăgie, poluare și boli. 

Îmi doresc o lume sănătoasă, fără să mai aud de crunta boală  cancerul care pune stăpânire fără milă peste oameni. Îmi plange sufletul în special cand văd tot mai mulți copii bolnavi de cancer. 

Intoxicați până în ultima celulă din corp de emisiile de dioxid de carbon, de chimicalele din fructe și legume, de hormoni băgați cu forța în animale, de coloranți alimentari care ne distrug încet și sigur, radiații care ne mănâncă celule din organism. 

Adoptând conceptul e-Mobility ai ocazia de a preveni și nu de a trata. Preia și tu acest concept și vei evita să mai vizitezi cabinetele medicale, spitalele și farmaciile. 

Schimbă-ți atitudinea, ieși puțin din rând și privește viitorul dintr-o altă perspectivă. Schimbă motto-ul #rezist, un motto care te-a îndoctrinat, cu #e-Mobility. Alege și tu să pui punct și să o iei de la capăt. De ce să reziști când poți să evoluezi? De ce să acceptăm să ne plafonăm, în loc să schimbăm? De ce să murim, în loc să trăim? 

Mâine voi fi ceea ce am ales astăzi să fiu. – James Joyce

Am ales să adaug în acest articol câteva dintre citatele din care putem învăța cu adevărat lucruri esențiale pentru a putea construi împreună un viitor mai frumos. 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019.

Reclame